Välkommen! Roligt att du har hittat hit!

Foto Lisa Thanner

Foto: Lisa Thanner

Carina Person

Samtalsterapeut, mindfulnessinstruktör handledare & coach i sorgbearbetning

Om mig

Jag heter Carina Persson och är samtalsterapeut, handledare och coach i sorgbearbetning och mindfulnessinstruktör. Jag har själv gått igenom en tung förlust och upplevt att livet inte blev som jag tänkt.

Jag har tre söner och förlorade min yngsta son i självmord i november 2016, jag har själv genomgått programmet för sorgbearbetning hos Svenska Institutet för sorgbearbetning.

Livet är inte alltid enkelt, jag behövde stanna upp för att hitta tillbaka. Jag behövde hjälp för att komma vidare. Därför gick jag utbildningen till Mindfulnessinstruktör – jag behövde lära mig att andas och stanna upp.

Genom min nyfikenhet att förstå mer om mig själv har jag genom samtal fått mer förståelse om mig själv som människa. Det har också gett mig övertygelsen att vi alla har möjligheten att utvecklas personligt.

Genom mina år som chef i hotellbranschen har jag insett att det är svårt att toppa förmånen att få följa människor på deras resa mot ökat medvetande, mening och utveckling.

Hos mig kan du känna dig trygg. Det som sägs i samtal hos mig stannar där.

 

Mindfulnessinstruktör Carina Persson

Foto: Gudrun Holm

Om sorg

Sorg tycks vara en av vår mest försummade och missförstådda upplevelse, både av sörjande och av dess omgivning.

Vår syn på sorg är att det handlar om brustna hjärtan, inte om trasiga hjärnor.

 

Försök att läka hjärtat med hjälp av huvudet så misslyckas man, eftersom huvudet är fel verktyg för uppgiften. De flesta av oss verkar ha blivit socialiserade till att försöka lösa våra problem med hjälp av vårt intellekt, vilket gör att oförlöst sorg blir till ett problem.

Ibland kan man behöva hjälp på vägen av en samtalsterapeut

Du förtjänar att må bra!

Jag möter dig utifrån dina behov.

När livet utmanar dig är det lätt

att fastna i tankar, känslor och beteenden. 

Skriftlig coaching

Är du en av de som föredrar att skriva istället för att prata? Som har svårt att få fram vad du egentligen vill säga när det väl gäller. Då är Skriftlig Coaching något för dig. Skriftlig coaching blir i en takt som passar dig och där du kan välja dina tillfällen när du läser, funderar och skriver. Du har stor frihet att arbeta med dina Coachingbrev när det passar dig. Du kan ta paus och återkomma vid senare tillfälle. Du behöver inte passa någon tid, inte åka iväg och du kan sitta på ditt favoritställe där du känner dig trygg.