Vilka hinder behöver du ta dig över

Övervinna hinder på vägen till mindfulness:

Fem steg för en medveten och självsnäll livsstil

Har du någonsin känt att något hindrar dig från att ta steget mot mindfulness? Du är inte ensam. Ofta är det dina egna tankemönster och förutfattade meningar som står i vägen för förändringen. Men kom ihåg, det är just när du konfronterar dessa hinder som du växer och utvecklas som person.

Här är de vanligaste hinder på vägen till mindfulness:

1: Tankar om att det är för svårt

Tror du att mindfulness är komplicerat och kräver mycket tid och ansträngning? Det behöver inte vara så. Ibland är det de enklaste övningarna som ger mest effekt. Genom att ta små steg varje dag kan du gradvis integrera mindfulness i din vardag och upptäcka dess positiva effekter. Det första steget är att erkänna hindret för vad det är och vara öppen för att prova nya sätt att praktisera mindfulness.

2: Tidsbrist

Tidsbrist är en annan vanlig ursäkt för att undvika mindfulness. Men faktum är att även några minuters daglig övning kan göra stor skillnad. Det handlar om att hitta sätt att införliva mindfulness i din dagliga rutin, även om det bara är för några minuter. Att andas medan kaffet bryggs eller ta en kort paus för att fokusera på din andning kan vara enkla sätt att integrera mindfulness i din hektiska vardag.

Mindfulness stenar till blogginlägg

3: Tvivel på effektiviteten

Att tvivla på effektiviteten av mindfulness är ett hinder som du kanske har. Men vetenskapliga studier har visat att mindfulness har många positiva effekter på både fysisk och mental hälsa. Genom att ge mindfulness en ärlig chans och vara öppen för att uppleva dess positiva effekter kan du övervinna dessa tvivel och ta steget mot en medveten och självsnäll livsstil.

4: Brist på motivation

En annan vanlig utmaning är bristen på motivation. Ibland kan det kännas svårt att hitta drivkraften att praktisera mindfulness regelbundet, särskilt om du känner dig nedstämd eller utmattad. Men att hitta små sätt att motivera dig själv kan göra stor skillnad. Det kan vara att sätta upp tydliga mål för din mindfulness-praktik eller att hitta vänner som du kan prata och öva med.

5: Distraherande tankar och känslor

Att hantera distraherande tankar och känslor kan vara en annan utmaning på vägen mot mindfulness. Ibland kan det kännas som att dina tankar tar över och hindrar dig från att vara närvarande i stunden. Men genom att träna på att observera dina tankar utan att döma dem och återvända till din andning eller någon annan fokuspunkt kan du lära dig att hantera dessa distraherande tankar och känslor mer effektivt.

Att övervinna hinder kräver mod och beslutsamhet, men du är starkare än du tror. Kom ihåg att du inte är ensam på den här resan och att det är just när du möter dessa hinder som du växer och utvecklas som person.

 

Varför utbildade jag mig till mindfulnessinstruktör?

När någon först föreslog mindfulness till mig, var min reaktion: absolut inte, sånt flum. Jag hade många bortförklaringar för att inte gå på kursen.

Men efter några månader föreslogs mindfulness för mig igen, och den här gången var jag nyfiken.

Jag är så tacksam att jag gick utbildningen till mindfulnessinstruktör som blev en livsförändrade upplevelse för mig. Jag lärde mig att vara medvetet närvarande och fick verktyg för att låta min hjärna få den vila den behövde. Jag insåg att tankar bara är tankar och inte sanning och jag fick lära mig att vara snäll mot mig själv.

Jag önskar att någon hade lärt mig att bli medveten och självsnäll tidigare i mitt liv.

Därför vill jag dela med mig av min erfarenhet till dig.

Hur är dina erfarenheter och strategier för att övervinna hinder?

Jag skulle älska att höra dina tankar. Kommentera gärna nedan. ⬇️⬇️

Vill du ha min hjälp att lära dig bli mer medveten och självsnäll?

Är du redo att ta nästa steg, skriv upp dig på väntelistan till min kommande Bootcamp – 21 dagar Mindful Livsstilsförändring. Där får du verktygen för att öka din medvetenhet och personliga utveckling. Varje dag är en ny möjlighet att utforska dig själv genom mindfulness och stärka din självsnällhet. Bootcampen startar den 10 maj, och det är en resa du inte vill missa.

Bootcamp 21 dagar Mindful Livsstilsförändring

Ta det första steget mot din medvetna livsstilsförändring och låt dessa 21 dagar bli startskottet för din personliga utveckling.

För att ge dig ännu mer stöd kommer du även att få arbetsmaterial för att skriva ner dina tankar och reflektioner, vilket ger dig tydlighet och konkretion i dina nästa steg mot en starkare självkänsla.

Skriv upp dig på väntelistan för Bootcampen idag! Du binder inte upp dig för något och det ger dig först tillgång till alla uppdateringar och exklusiva erbjudanden.

Kostnadsfri guide 3 steg för hemsidan

Mindful Kickstart

3 steg för Lugn och Klarhet

 

Det är en guide med tips och verktyg för att komma igång med mindfulness.

 

Helt gratis!