My Active Mind

 Bakgrunden till valet av mitt företagsnamn.

My Active Mind: Att hitta ett namn till mitt företag!

Hej alla! Carina här, grundaren av My Active Mind. Jag är så glad att ni har hittat hit till min blogg där jag kommer att skriva om mindfulness, sorgbearbetning och samtalsterapi. Men först vill jag berätta lite om hur jag kom på namnet till mitt företag och vad det betyder för mig.

My Active Mind är inte bara ett företagsnamn, det är också en hyllning till mina tre söner: Magnus, Andreas och Martin. Bokstäverna M, A och M i namnet står för deras initialer. De är min största inspiration och motivation i livet. De är anledningen till att jag gör det jag gör. De har alltid stöttat mig i mina drömmar och utmaningar.
Under några år när jag utbildade mig till mindfulnessinstruktör, coach i sorgbearbetning och samtalsterapi. Jag gjorde det först och främst för min egen skull och jag har märkt hur mycket de har hjälpt mig att hantera mina egna känslor och tankar. Jag har också sett hur de har påverkat andra människor positivt.

Jag bestämde mig för att starta mitt företag där jag skulle erbjuda tjänster inom dessa områden. Jag ville hjälpa andra att hitta sin inre styrka, balans och glädje. Jag ville dela med mig av mina erfarenheter och kunskaper. Men jag hade ett problem: jag visste inte vad jag skulle kalla mitt företag.
Det var inte så lätt som jag trodde att hitta på ett namn som skulle passa både mig och min målgrupp. Jag ville att namnet skulle spegla vad jag erbjuder och vilka värden jag står för. Jag ville också att namnet skulle skapa en känsla av trygghet och förtroende hos mina kunder.

 

Sorgterapeut Carina
Thorskogsslott

Känsloladdade ämnen

Sorgbearbetning och mindfulness är känsloladdade ämnen, och människor som söker dessa tjänster behöver känna sig trygga och omhändertagna. Jag ville att namnet på mitt företag skulle utstråla empati och skapa en känsla av tillit hos mina potentiella kunder.
Jag funderade länge på olika alternativ, men inget kändes rätt. Det enda jag visste var att jag ville ha med initialerna MAM i namnet. Till slut ringde jag en vän som är duktig på sånt här och bad om hjälp.

Vi åkte iväg en helg i februari till Thorskogs slott, för att planera och brainstorma. Vi hade bokat ett mysigt rum med utsikt över slottsparken. Redan i bilen började vi bolla olika namn men inget var riktigt bra. När vi kom fram fanns afternoon tea framdukat, med alla möjliga små bakverk. Vi hann även med en promenad runt området innan ett snöblandat regnrusk kom, omgivna av vacker natur och en atmosfär i slottet var som skapt för kreativitet och inspiration.
Vi diskuterade olika idéer och utmanade varandra att tänka utanför ramarna. Vi ville att namnet skulle vara personligt och samtidigt ge en hint om vad företaget handlade om. Vi skrev ner alla möjliga namnförslag på ett stort papper. Men inget kändes rätt.
Då sa min vän: ”Vad sägs om My Active Mind? Det låter både positivt och professionellt, och det innehåller ju MAM som du ville ha.” Jag blev genast förtjust i namnet och kände att det var precis det jag letade efter. Det var så namnet på mitt företag föddes!
Så det är historien bakom mitt företagsnamn. Jag hoppas att ni gillar namnet lika mycket som jag gör, och att ni vill följa med mig på min resa som företagare och bloggare. Jag ser fram emot att dela med mig av mina tankar, tips och erfarenheter med er. Tack för att ni läser!