Skapa lugn i juletid till blogg på hemsidan

Skapa lugn och välmående i juletider, 6 tips hur du gör för att få din personliga reflektionsstund!

Hur har du det så här i juletider? Julen kan vara en stressig och tuff tid, men det finns sätt att skapa lugn och välmående. Här är sex tips för att få din personliga reflektionsstund under juletider. 

Jag hoppas att du tar dig tid att både se till att du får återhämtning och njuta av nuet. Julen och högtider kan ju vara jobbiga, stressande och tuffa. Livet bjuder på både svåra stunder, ljusglimtar i nuet och möjlighet till växande och mitt i allt är det viktigt att ha verktyg för att ta hand om dig själv.

Ett av de bästa sätten att skapa lugn!

Ett av de bästa sätten jag gör är att hitta en egen reflektionsstund. En stund där jag får tid att vara med mina tankar och känslor.

Du vet väl att en av de viktigaste sakerna för att ta hand om dig själv och ditt välmående, är att ta sig tid för dig själv och ge dig egen tid.

Här kommer 6 tips på hur du skapar en fin stund för dig själv och ditt välmående. Jag försöker ge mig själv egentid och reflektionsstunder flera gånger i veckan.

1. Bestäm en tid

Bestäm dig för en dag och tid i veckan då du har din alldeles tid för reflektion och egen tid.
Det kanske är söndagar som passar bäst, då det blir ett fint avslut av veckan som gått och en fin start inför veckan som kommer. Att bestämma sig för en dag eller dagar och gärna även en tid, när du gör din reflektionsstund, gör det lättare att få det gjort.

2. Lyssna på en guidad meditation

Att meditera är ett sätt att släppa tankarna och allt annat en stund. Leta rätt på en meditation och en röst som du gillar och bara lyssna, gör ingenting annat än att lyssna och reflektera.

3. Skriv och reflektera

Att skriva och reflektera är ett bra sätt att ”få ur dig” tankar och känslor. Istället för att du bara låter tankar och känslor, köra runt inom dig, så får du utlopp för dem när du skriver ner dem. Våra tankar är flyktiga och vi glömmer och förtränger lätt saker. Du kan sätta klockan på ca 5 eller 10 minuter och skriv om det som kommer till dig.

4. Naturen

Ta en promenad i naturen eller sitt bara tyst och lyssna på naturens ljud. Naturen kan vara en kraftfull källa till lugn och förnyelse, och det kan vara en plats där du kan reflektera.

5. Mindfulness och andning

Integrera mindfulness och andningsövningar i din reflektionsstund. Det kan hjälpa dig att centrera dig själv och skapa en djupare koppling mellan kropp och sinne.

6. Skapa en positiv rituell

Inför en ritual i din reflektionsstund. Det kan vara att tända ett ljus, använda en speciell anteckningsbok eller ha ett symboliskt föremål. Ritualer ger en känsla av struktur och kan bidra till en mer djupgående upplevelse.

Skapa lugn i juletid med att gå ut i naturen Blogg på hemsidan

Vad passar dig bäst?

Ta till dig det du tycker passar dig och utveckla din egen reflektionsstund.
Det viktiga är alltid det som blir gjort i verkligenheten, så gör det enkelt, till att börja med, hitta den dag och tid som passar dig. Sedan kan du utveckla din stund varefter som och lägga till fler delar.

Det viktiga är…

Det viktiga är att du tar dig tid att andas, slappna av och njut av nuet. Ge dig själv tillstånd att vila och återhämta dig.

Lycka till nu med att skapa en riktigt fin och meningsfull stund för dig själv, din utveckling och ditt välmående. Dela gärna med dig av dina egna tips och erfarenheter i kommentarerna.

Skapa positiva vanor för välmående

Behöver du prata mer om hur du kan få till egentid, kontakta mig så får du verktyg av mig.

Mindfulness

Vill du veta mer om mindfulness?  Ta reda på hur mindfulness kan förändra ditt liv.   Har du tid att ge dig själv den gåvan?